Sensio inngår avtale med Selvaag Bolig om velferdsteknologi

Integras medlemsbedrift Sensio har inngått samarbeid med boliggiganten Selvaag. Med digitale service- og trygghetstjenester vil de tilby beboere i Selvaag Plussboliger en enklere hverdag og økt trygghet.

William Holm, administrerende direktør i Sensio (f.v.) og Rolf Thorsen, administrerende direktør i Selvaag Bolig.

Tjenestene skal gi beboere i Selvaag Plussboliger en enklere hverdag, økt trygghet og sikkerhet.

Sensio er en pionér innen utvikling og salg av digitale løsninger til boliger i Norge. De er størst på velferdsteknologi i landet, både i privat og offentlig sektor, og de leverer smarthusløsninger til over 10 000 husstander. Sensio har avtale med 182 kommuner spredt over hele landet. Målet med Selvaag-avtalen er å gi folk en bedre hverdag, der Sensio-plattformen bidrar til økt livskvalitet. De digitale tjenestene vil på sikt også være tilgjengelig i alle Selvaags nye boliger.

– Vi er stolte over å digitalisere boligbransjen sammen med Selvaag. Gjennom vår IoT-plattform gjør vi livet enklere for folk, uavhengig av behov og demografi. Beboerne vil få en toppmoderne digital løsning og Selvaags boliger vil bli rustet for fremtiden, sier William Holm, administrerende direktør i Sensio, i en pressemelding.

Gjennom Smarthus-pakken kan beboere bestille funksjoner som gir økt trygghet i form av å styre lys, varme, medier, persienner, ringeklokken og mer. Det finnes nesten ingen grenser for hva Sensios digitale tjenester kan inneholde, da plattformen kommuniserer med de fleste komponenter og løsninger i markedet. I tillegg til smarthus-funksjoner vil Sensio ha en full velferdsteknologi-løsning som tilrettelegger for et helt helseunivers. Man vil kunne få varslinger ved uønskede hendelser, ha en aktiv trygghetsalarm koblet opp mot pårørende og viktige instanser, ha tilgang på hjemmehjelp, mobiltrygghet og mye mer. Beboere i Selvaags boliger vil ha full frihet til å mestre sin egen hverdag.

Løsningen vil være klar i Selvaag Plussboliger i løpet av mars 2020 og planen er å iverksette digitaliseringen i etterkant av dette.

Vi gratulerer med kontrakten! 

Fakta

  • Sensio Smarthus ble lansert på det norske markedet i 2009. Sensio er en solid leverandør av velferdsteknologi og smarthustjenester, og har levert mer enn 10 000 smarthusinstallasjoner samt forsyner 182 norske kommuner med innovative velferdsløsninger.
  • Selvaag er et børsnotert boligutviklingsselskap med 70 års historie og erfaring. De styrer hele verdikjeden, fra kjøp av tomt til salg av nøkkelferdige boliger.
  • Selvaag utvikler omtrent 1200 boliger i året og har en pipeline på 10 000 boliger.
  • Selvaag Pluss er et tilbud der beboere får vertskap og servicetjenester som gjør livet enklere. Tjenesten gir blant annet tilgang til et serviceområde med bemannet respesjon, lobby, gjesterom, treningsrom, møterom, selskapsrom og kjøkken.

www.sensio.no